Vi har valgt Hjemmelivet til

Hjemmelivet er et valg vi har truffet. Det er et tilvalg af mange fantastiske ting, men det er selvfølgelig også et fravalg af ting. Med de fravalg bliver tilværelsen måske en anelse mere besværlig, en anelse mere udfordrende og en anelse mere atypisk. Men tilvalgene vægter helt klart højest og vi har valgt at se konsekvenserne af fravalgene som uventede lykketræf. Nogle af punkterne har vi forsøgt og forsøger fortsat at uddybe vores tanker omkring i indlæg for sig selv, og der er link til dem i punkterne nævnt nedenfor.

Hvordan man vælger at indrette sit liv er et individuelt og dybt personligt valg. Alligevel har vi valgt at dele nogle af vores tanker, da det måske kan hjælpe andre med overvejelserne frem og tilbage. Det er ikke delt for at I skal vælge det samme som os, men for at se et måske nyt perspektiv på tingene.

Tilvalg og glæder

Som nævnt fylder tilvalgene mest. Vi er virkelig glade for at det er muligt for os at indrette os på denne måde og give os selv og vores børn de muligheder. Vi har valgt muligheden for at sove når vi er trætte og først vågne når vi er udhvilet. Vi har valgt muligheden for at have stille dage når vi har brug for det, og muligheden for udflugter når det passer os. Vi har valgt muligheden for at vores børn kan udvikle sig i deres eget tempo. Vi har valgt muligheden for at kunne tage os tiden til at børn kan være med til dagligdagen og vi kan fordybe os i det, der fylder for os. Vi har valgt muligheden for at det er os, som familie, der træffer alle beslutninger omkring vores hverdag. Vi har valgt muligheden for altid at være tilgængelige for vores børn og kunne værne om en tryg tilknytning. Vi har valgt at vores børn skal opdrages på en måde, vi mener vi bedst selv kan stå for, og på baggrund af de værdier vi føler rigtige for os. Vi har valgt den livsstil, der for os giver bedst mening, for at friheden og kærligheden kan blomstre.

Fravalg og Bekymringer

Som sagt kommer der selvfølgelig fravalg med vores tilvalg. Det er vi ikke blinde for, men vi har valgt at forsøge at se dem som lykketræf, og det er nogle af dem virkelig. Nogle af dem har været svære at finde en positiv vinkel på, hvor andre er kommet noget nemmere. Der er fravalg fra at være en del af normen, fra at kunne køre på sædvanen og traditionen, fra at have to indtægter, fra at fokusere på sig selv og realisere egne individuelle drømme, fra dagligdagsroutinen og automatik-venner fra institutionen og arbejdet. Men tilvalget fylder mere for os.

Konklusionen, der er den rigtige for os, er ikke det rigtige for alle, og er ikke nødvendigvis den rigtige for dig. Det kan der være mange grunde til, men nu har du haft mulighed for at læse nogle af vores tanker. Så er næste spørgsmål hvornår vi så stopper hjemmelivet. Til det er svaret at det gør vi nok ikke rigtig på noget tidspunkt. Først ved vi ikke hvor mange børn vi vælger at få, måske fire, dernæst vil vi stå for at opfylde undervisningspligten i hjemmet. Vi er rigtig godt tilpas med at være tilgængelige for vores nære, der har brug for det. Når børnene engang bliver så store at de vælger uddannelse udenfor hjemmet, fx gymnasium eller erhvervsuddannelse eller noget helt tredje, vil vi stadig være tilgængelige for dem og derudover vil vi også nærme os en tid hvor vores ældre generation måske har brug for lidt mere hjælp, nærvær og kærlighed i hverdagen. Man kan aldrig vide hvad fremtiden bringer, men planen er at fortsætte denne livsstil resten af livet og at det ikke “bare” er et par år ud af kalenderen.

Hvad har du eller har du haft af tanker om hjemmelivet? Hvad vælger du til og hvad vælger du dermed fra?

Skriv et svar